Vervolg
Tweede thuis

We waren voor haar overlijden net een jaar bezig om iets op te bouwen bij een andere instelling door middel van logeren en daarna deeltijd wonen. Maar ondanks de zeer betrokken inzet van haar begeleiders was het toch niet wat we zochten. Bij instellingen krijg je te maken met onwerkbare protocollen en een afgemeten aanbod. Maatwerk is heel moeilijk te bewerkstelligen en managers denken altijd dat het ook niet mogelijk is vanuit een financieel oogpunt. Voor kwetsbare mensen is dit een groot probleem, want zij functioneren niet binnen die kaders. Haar overlijden was en is voor ons heel zwaar, maar toch zijn we ook een klein beetje opgelucht omdat we haar niet meer uit handen hoeven te geven. Er zijn veel ouders die dit ook zo voelen en dat moet toch niet nodig zijn?
 
Onze zoon Dylan is bijna 27 en heeft een unieke genetische afwijking waardoor hij ernstig meervoudig beperkt is. Voor hem willen we het anders gaan regelen, want ook hij verdient een fijne veilige plek om te wonen. Dylan houdt van mensen, dieren, buiten bezig zijn, Carnaval, spelletjes, tekenen, muziek, youtube kijken op zijn iPad. Hij heeft behoefte aan structuur, goede zorg, warmte en begrip. Een tweede thuis, waar hij zichzelf kan zijn en mensen hem met respect en liefde benaderen.
 
We hebben nog een dochter, Daisy. Zij is 30 en woont samen met haar vriend Rick in Heerlen. Voor hun is het ook van belang dat er een goede woning komt voor Dylan; want als wij er niet meer zijn wie neemt dan de zorg voor hem over? We willen niet dat hun leven hiermee belast wordt, daarom zijn we betrokken bij het oprichten van het Mooi Leven Huis Limburg. We durven nu weer te dromen van een fijne plek voor Dylan en willen samen met andere ouders hieraan bouwen. Aan een mooie toekomst voor onze kinderen ook als wij er niet meer zijn.